Kragujevčanka otvorila agenciju za čuvanje dece

Kragujevčanka Ivana Jevrić je pre šest godina od podsticajnih sredstava iz Nacionalne službe za zapošljavanje otvorila agenciju za posredovanje u pružanju usluga čuvanje dece i dečji razvojni kulturni centar u kojem se organizuje i škola glume.

Ivana je bila zaposlena u Dečjem pozorištu, baveći se poslom koji je mnogo volela, 2010. godine dobija otkaz i odlučuje se za spoj lepog i korisnog. U agenciji pažljivo vrši selekciju dadilja koje upošljava, a roditeljima garantuje pouzdanu i kvalitetnu osobu kojoj poveravaju decu, na školu glume gleda kao na lep[i deo u poslu kojim se sada bavi.

"Oba posla izuzetno volim i ispunjava me rad sa kandidatkinjama koje su ostale bez posla, kojima je potrebno da pronađu posao i sa roditeljima kojima je usluga čuvanja dece neophodna", kaže Ivana Jevrić, preduzetnica.

U agenciju je nakon što je ostala bez posla došla i Danijela Isaković pre četiri godine sada čuva dvogodišnju Mašu.

"Potpuno mi odgovara taj rad sa decom, tako da ja sam presrećna i prezadovoljna, što je najznačajnije", kaže Danijela Isaković, dadilja.

"Konačno možemo malo i da se opustimo suprug i ja da izađemo u pozorište ili negde na piće, dete je zadovoljno", kaže Neda Matijević Anastasijević, mama.

Školu glume pohađa dvadeset mališana a uči ih profesionalni glumac, do sada su imali deset premijerno izvedenih predstava.

"Gluma je prosto mnogo lepa i mnogo stvari može da se iskaže u glumi."

"Prosto, ja bih voleo svaki dan da to radim ,ali šta ću to je ograničeno."

"Baš je lepo i društvo je super".

"Kao što vidite oni su ovde već pet godina i kao što vidite veoma su bliski između sebe", kaže Nenad Vulević, glumac.

Za ovaj posao kaze Ivana nije bio potrebam veliki kapital, u ovom poslu ideja, doslednost, komunikativnost i empatija jesu kapaital i to veliki.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво