Izabrani direktori niških javnih preduzeća

Skupština grada Niša izabrala je sedam novih direktora javnih preduzeća i tri vršioca dužnosti, na predlog Gradskog veća, a na osnovu rang-liste koju je sastavila komisija za izbor direktora. Za opoziciju je to nezakonito, dok iz vlasti poručuju da Gradsko veće ima na to pravo.

Starim direktorima javnih preduzeća istekao je mandat 2. oktobra, a novi su postavljeni gotovo četiri meseca od raspisivanja konkrusa. Listu najboljih kandidata utvrdila je komisija za izbor direktora, a predloge je Gradsko veće prosledilo Skupštini.

"U Statutu grada u članu 56. ne postoji nijedna odredba kojom se Gradskom veću stavlja mogućnost ili pravo da predlaže direktore. To je morao da uradi samo Odbor za imenovanje, kao jedan organ, odnosno radno telo Skupštine grada, na osnovu izveštaja koji dostavlja komisija", kaže Goran Đorđević, odbornik DSS-a.

Za gradonačelnika Darka Bulatovića, koji je na čelu Gradskog veća, to nije sporno, odluka nije doneta pod pritiskom stranke već u interesu građana.

"Komisija dostavlja Gradskom veću, gradsko veće prosleđuje Skupštini grada, ali isto tako treba da znate da Gradsko veće donosi rešenje, isto tako treba da znate da utvrđuje predlog, a o predlogu Gradsko veće glasa", kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Građani u čijem interesu su sve ove odluke čine uglavnom ne znaju da se danas odlučivalo o rukovođenju javnim preduzećima, ali na rad imaju i primedbe i pohvale.

"Vodovod je u redu, redovno nas snabdevaju nemamo nikakav problem, što se čistoće tiče moglo bi da se čisti malo bolje."

"Većina radi dobro, e sad neke negativne konotacije nekima davati, bar po meni mislim da svako radi svoj posao".

Za Nišstan, Naisus i Medianu, koji su dobili vršioce dužnosti najduže na godinu dana, kao i  za javno komunalno preduzeće "Gorica", biće raspisan novi konkurs, a o njegovom sporovođenju brinuće nova komisija.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво