Treća svetska medalja Marice Anđelov

Marica Anđelov Al-Mahamid iz Kikinde, opet je obradovala ljubitelje sporta u Srbiji i Kikindi osvojivši bronzanu medalju na Svetskom šampionatu veterana u džudou.

Šezdesetogodišnja Marica Anđelov Al-Mahamid džudom se bavi pedeset godina. Više puta bila je prvakinja u bivšoj Jugoslaviji, a medalje sa raznih takmičenja više ni ne broji.

Na svetskom prvenstvu veterana u Budimpešti 2010. godine bila je najbolja, pre pet godina u Majamiju osvojila je bronzano odličje, a medalja istog sjaja pripala joj je na nedavno održanom planetarnom takmičenju u italijanskom gradu Olbia na Sardiniji.

Takmičila se u miks kategoriji, što znači da je za rivalke imala mlađe i teže takmičarke. Marica smatra da je bila bolja i da je oštećena od strane sudija.

"Normalno, Italijani su uzeli prvo i drugo mesto. Ja sam  ponosna što sam treća. Za mene moja medalja sija kao da je zlatna, jer samo što sam otišla sama, stigla donde, takmičila se. Jako je teško kad idete sami. Znači, bez pratioca, bez igde ikoga, nepoznavanje jezika, hiljadu takmičara, osamdeset zemalja. Stala sam na tron, bila sam ponosna", kaže Anđelov Al-Mahamid.


Marica radi kao fitnes instruktorka i ne krije da su joj ćerka, dva sina i sport sve u životu.

"Džudo me ojačao i zahvaljujući njemu postala sam dosta jaka ličnost, obzirom da sam u životu imala i teške momente. Samohrana sam majka sa troje dece i sama sam ih podigla. Da se nisam bavila sportom ne bih mogla to da izdržim. Sport mi je vratio samopouzdanje, da ostanem pozitivna i da stalno idem napred", ističe ona.

Marica Anđelov Al-Mahamid želi da se i dalje usavršava i edukuje mlađe. Jedna je od pet žena na planeti, a jedina u Srbiji koja je nosilac crnog pojasa peti dan. Kaže da nema konkurenciju u svetu i da joj crni pojas šesti dan nije daleko.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво