(Ne)jasna pravila igre

Kada je Nišlija Radan Ilić pre nekoliko dana, uoči novog kola igre na sreću Loto uplatio u Nišu dva tiketa, nije ni slutio da će umesto razonode, dobiti glavobolju, jer, kako tvrdi, i danas pokušava da utvdi da li je kao igrač oštećen ili ne. Kaže da će tužilaštvu podneti krivične prijave iako u Državnoj lutriji Srbije kažu da zabune nema i da su pravila igre jasna.

Na dva listića lotoa koja su po serijskim brojevima kupljeni jedan za drugim, Ilić je igrao sve igre, ali mu je samo Loto Džoker, kako ističe, izazvao sumnju u ispravnost igre. Na jednom je uplatio 50 kombinacija, na drugom deset, od šest postojećih cifara ispisanih na dnu listića.

I da se umesto, kako trvdi, od 999.999 različitih kombinacija po listiću, pojavi 60 različitih, koliko je uplatio, sistem je na dva listića izbacio deset istih kombinacija: 970504, 970504 i tako do 970513.

"Kada uplatite više kombinacija, plaćate da biste imali veću šansu. Ovako niste dobili veću šansu, jer ste platili ono što ste imali. Da je posle mene neko došao i uplatio to se ne bi ni znalo, jer bi taj drugi dobio iste brojeve kao i ja", kaže Radan Ilić iz Niša.

Tražio je Ilić od prodavca listića istog dana objašnjenje, smatrajući da je u igri oštećen.

"Tri, četiri puta mi se izvinio. Zvao je koleginicu u Beogradu koja je priznala grešku, kaže ne možemo to da ispravimo, tražila je tiket da vratim da ga stornira ja sam rekao da neću da vratim tiket jer sam platio, i hoću da dobijem brojeve jer sam platio", kaže Radan.

U odgovoru našoj redakciji, u Državnoj lutriji Srbiji objašnjavaju situaciju.

"Ukoliko učesnik izabere više od jedne Džoker kombinacije, na potvrdi o uplati, biće kao prvi ispisan Džoker broj, koji učesnik može i sam odabrati, ili koji se nalazi na pomoćnom listiću, a zatim sledi rastuća sekvenca šestocifrenih brojeva. Ako se na primer izabere 10 kombinacija, na potvrdi se ispisuje Džoker kombinacija iza koje sledi niz od još devet Džoker kombinacija", kažu u Državnoj lutriji Srbije.

Dobitnika Loto džokera u prošlom kolu nije bilo, pa će ovaj Nišlija, sreću čekati u narednom izvlačenju sa istim tiketima.

 

 

 

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво