Ni struje, ni mleka

Proizvođači mleka iz Banatskog sela Taraš, kojima je elektrodistribucija, zbog neimirenih dugovanja vlasnika otkupne stanice, isključila električnu energiju, ni krivi ni dužni, bili su primorani da prosipaju mleko.

Posle pauze od tri dana otkupna stanica od jutros je ponovo otvorena, a radi se u neoubičajenim uslovima, umesto šaltera upaljač, a sijalice sveća, ipak mleko se predaje.

"Mi smo se javili Radio televiziji Srbije da pokušamo da rešimo ovaj problem ako je moguće i kako, problem je velik-jako velik, šta da radimo sa mlekom ne znam", kaže Spomenka Protić.

"Bacio sam juče i prekjuče dvesta litri mleka više trista sam ja bacio, tako su prošli i drugi. To je ono što nas muči,bude mleko za badava mi nemamo ni to malo gde da predamo, kako da kažem", kaže Milan Stejin Taraš.

"Iman tridesetak krava, bacio sam tristotine litara mleka i problem je i u suši, hrane nema, teško je za hranu trebali bi da nam daju subvencije da se mi nešto obezbedimo za hranu", kaže Ljubinko Protić Taraš.

Radmila Anđelković vodi evidenciju o svakoj isporucii najupućenija je o količinama mleka koji je predhodnih dana prosuto.

"U protekla tri dana kako nije bilo struje bačeno je oko triipo hiljade litara mleka, jer su nam struju isekli, struje nema, a proizvođači nisu imali gde da predaju daleko im je da nose u Žabalj, Zrenjanin ili Elemir. Tako da nisu imali gde da ga predaju", kaže Radmila Anđelković Taraš.

Vlasnik ove otkupne stanice je Zemljoradnička Zadruga DOO Taraš, ovde smo došli da proverimo koliki je dug i kada će biti plaćen ali zaposleni su nam rekli da je dsirektorna bolovanju i to su sve informacije koje smo uspeli da dobijemo u zadruzi.

Stočari su pronašli trenutno rešenje laktrofizi su spojeni na struju od komšije, a kako RTS nezvanično saznaje reč je o dugu od stotinu hiljada dinara.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво