Problem sa strujom u Bukovici

Nekoliko desetina domaćinstava u selu Bukovica kod Kraljeva oko godinu dana suočava se sa nestankom struje, neretko i više puta na dan. Zbog toga im, kažu, stradaju aparati, ali i propada mleko koje proizvode.

Zbog nestanaka struje, muzilice porodice Sićević često rade na agregat. Dnevno proizvode 400 litara mleka. Svih 400 je jednog dana propalo, jer frižideri nisu radili.

"Mi smo to mleko prosuli nisu, mlekara nam nije uzela to mleko, tako se radi non stop. Mi nemamo agregat koji bi i hladio mleko i da muzemo krave. Znači to je nemoguće. Pokušali su da od EPS-a nadoknade štetu. Bezuspešno. Odbili su ih sa obrazloženjem da nemaju ugovor o neprekidnom napajanju i da je do nestanka struje došlo zbog više sile - udara vetra", kaže Vesna Sićević, Bukovica kod Kraljeva.

Da niskonaponska mreža ovde nije urađena kako treba pokazuje i primer ovih kablova ovde koji ne više ni 20 centimetara iznad krova. Kada dune vetar oni zavarniče i naprave kratak spoj. Da snabdevanje bude redovno, ne pomažu ni desetak bandera u samo jednom dvorištu. Meštani kažu da su problemi postali učestaliji od kada je novi vod sa samonosećim kablom urađen na samo nekoliko metara od starog.

"Prva kiša nestane, prvi vetar nestane. Po dva dana tri, obično vikendom se dešava da nemamo. Što se tiče uređaja u kući to pregoreva", kaže Milan Gajić, Bukovica kod Kraljeva.

"Tad kad je nestalo oko dva noću do tri popodne ne sme da se otvori zamerzivač, a plašim se i da ono što imam u njemu ne otopi i ne pokvari", kaže Bosa Gajić, Bukovica kod Kraljeva.

Već godinu dana od Elektrodistribucije očekuju da reši problem.

"I uvek mi kažu kvarovi na dalekovodu, radi se, kaže Bosa Gajić.

Kada će se završiti radovi i rešiti problemi meštana Bukovice pokušali smo da saznamo u EPS-u. Međutim, do početka emisije nismo dobili sagovornika koji bi odgovorio na ta pitanja.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво