Festival dečjeg dramskog stvaralaštva u Smederevskoj Palanci

Predstavom "Baš-čelik" iz Malog Crnića, otvoren je 11. festival dečjeg dramskog stvaralaštva "Vragolsate pozorištarije" u Smederevskoj Palanci. Pred publikom ove godine je deset predstava iz zemlje i regiona, a festival realizuje Kulturni centar, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Smederevska Palanka.

Prvo su na scenu stupili glumci domaćini sa svojim drugarima iz drugih pozorišta i tako otvorili festival, a onda su pozornicu prepustili mladim carevićima, divu i pastiru iz Malog Crnića koji su oduševili publiku izvođenjem "Baš-čelika".

Tokom trajanja festivala, gotovo 3.000 mališana iz osnovnih škola prodefiluje Gradskim pozorištem. Iz godine u godinu organizatori uspevaju da sve zahtevniju publiku zainteresuju za dramsku umetnost.

"Deca koja dolaze ovde na ovaj festival, mogu da očekuju sada zaista odlične predstave, fantastičan izbor tekstova, svaka čast onima koji su se odlučili da to rade, režiraju, a mi iz godine u godinu uživamo u sve boljim predstavama", kaže Predreg Vuković Peđolino, predsednik žirija festivala "Vlagolaste pozorištarije".

Ove godine u takmičarskom delu programa učestvuje devet predstava iz Srbije i regiona, dok će festival zatvoriti Kraljevačko pozorište sa predstavom "Pobuna vaspitnih mera" koja je van konkurencije.

"Uživamo u dramskom stvaralaštvu pozorišnih ansambala iz Crvenke, Malog Crnića, Nikšića i drugih gradova koji nam se pridružuju ove godine u smislu ostvarivanja našeg cilja i težnje da jednog dana, mozda već iduće godine festival poprimi i međunarodni karakter", kaže  Pavle Jozić, upravnik Pozorišta u Smederevskoj Palanci.

Nagrade na ovom festivalu stručni žiri dodeljuje u tri kategorije, ali značajnija su priznanja dečijeg žirija za najboljeg glumca predstave, jer kako sami organizatori tvrde, ovo je dečji festival i njima u čast.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4627 065

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи