Ulica u Leskovcu bez imena, asfalta, osvetljenja...

Stanovnici ulice pored pijace u centru Leskovca, godinama se suočavaju sa mnogobrojnim problemima. Ulica je prosečena 1999. godine i tako ostavljena. Ulica nema ime, asfalt, izlaz, osvetljenje. Nema vrata na koja stanovnici nisu pokucali tražeći od nadležnih da reše probleme.

I ovako već 18 godina. Najteže je pazarnim danom kada je na leskovačkoj zelenoj pijaci velika gužva. Parkira se ko gde stigne. Na ovom mestu postojao je znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Ne zna se koga je uklonio pre sedam godina. Stanovnici ulice bez imena jedva i pešice stižu do svojih kuća.

"Parkiraju kola do pred samu kapiju tako da ne možete ni da uđete malte ne i bez kola, a kamoli da izađete nešto ne daj bože za Vatrogasnu službu, Hitna pomoć ili bilo šta prilaza nema", kaže Goran Kolarević.

Kada padne kiša bez gumenih čizama ne izlaze iz dvorišta, jer se kažu stvore jezera. U ulici nijedan lampion.

"Iako je u centru, nekih 200 metara od centra grada, od osmospratnice nije osvetljen. Znači, čim od prvog sumraka nemoguće je prolaženje. Ljudi su tu lomili ruke, noge, padali", kaže Žarko Jović.

Na probleme ukazuju godinama. Dušan Miljković sa fotografijama i dopisom šeta od kancelarije mesne zajednice do osmospratnice u kojoj se nalaze sva odeljenja gradske uprave i Javno preduzeće "Urbanizam i izgradnja".

"Ili nema sredstva ili je to neko drugi nadležan ili ne mogu da reše pravno-imovinske odnose. Pa ja li da im rešim to", kaže  Dušan Miljković.

I umesto asfaltirane ulice sa izlazom, uređenim kejom, šetalištem i osvetljenjem dobijaju samo obećanja.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи