Dotrajali krovovi na većini stambenih zgrada u Kraljevu

U Kraljevu je većini ravnih krovova stambenih zgrada istekao rok trajanja. Čak 80 odsto njih prokišnjava, otpada malter sa plafona i zidova. Kiša i sneg, nesloga komšija i besparica, ostavili su memljive tragove i na fasadama.

Čim se naoblači, stanari zgrade u ulici Braće Vilotijević ispod krova postave lavore i "hvataju" kišnicu. Porodica Mirkovic iz Lamele kule 4 je u stalnom strahu da ne dođe do kratkog spoja i požara, jer voda posle svake kiše prodire i u električne vodove.

"Telefon nemamo četiri meseca. Voda se sliva, a one dole baš briga kako je meni gore".


Umesto krova, na susednoj zgradi je samo ravna betonska ploča 'načeta' još u zemljotresu 2010. godine.

Krovovi zgrada su postali i izvor zaraze. Pretvoreni su u deponije staklene vune, ptičjeg izmeta i uginulih golubova.

Dragana Bikić, direktorka Gradskog stambenog preduzeća kaže da stanari ne shvataju da su fasade i krovovi "potrošna" roba i da je većini odavno istekao rok trajanja.

U Gradskom stambenom planiraju na zgradama koje se nalaze u njihovom sistemu održavanja, hitne intervencije .Stanari pomoć očekuje i od lokalne samouprave, pa bilo to i kreditiranje.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи