Na Univerzitetu u Kragujevcu još 981 slobodno mesto

Na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu posle drugog upisnog roka ostalo je još 981 slobodno mesto od čega 214 za studiranje o trošku države i 767 mesta za studente koji će sami plaćati svoje školovanje.

Mesta ima na svim fakultetima osim na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu koji je raspoloživu kvotu upisao još u prvom upisnom roku.

Najviše mesta ostalo je  na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, 278 i Pravnom u Kragujevcu 269, a reč je o samofinansirajućim studentima.

Slobodnih mesta ima i na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu i za budžetske i za samofinansirajuće, zatim na kragujevačkom FILUM-u i fakultetu Tehničkih nauka u Čačku, Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu i Učiteljskom fakultetu u Užicu.

Agronomski fakultet u Čačku može da upiše još 13 brucoša na budžetu, dok Učiteljski i Jagodini i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vranjačkoj Banji imaju mesta za samofinansirajuće studente.

Treći upisni rok zvanično neće raspisati Univerzitet već je ta mogućnost ostavljena fakultetima.

Neophodno je da konkurs bude dostupan svima kako bi budući studenti pod istim uslovima mogli da kokurišu i polažu prijemne ispite.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво