Kuće u Ribnici kod Kraljeva sve češće na meti razbojnika

U delu Kraljevačkog naselja Ribnica poznatom kao Voćareve livade građani se žale da su njihove kuće već godinama na meti lopova, a nekima od njih je čak četiri puta obijana kuća. Od policije, kažu, nisu dobili informaciju da je neko uhapšen i procesuiran.

Samo poslednjih mesec dana, obijene su tri kuće u ovom naselju. Među njima i dom Ljiljane Huseinović, kojoj su lopovi odneli novac, zlato, televizor.

"To je bilo unutra ko da je bomba pukla. A šta da sam ja bila u kući ovde. Primer. I šta bi ja uradila. Nema veze ko je, to je strah, to je minute sekunde rade. Da sam ja bila, on je mene isto mogao ubiti. Stvari se može namiriti, al život nikad", kaže Ljiljana Huseinović iz Ribnice.

Čak su i deca zaticala provalnike u kući, na sreću, bez težih posledica. Popovićima su tri puta obijali dom.

"Ostavljaju poruke u poštanskom sandučetu da im ne mogu ništa, mogu da ih prijavljuju policiji koliko god hoće puta", kaže Olga Popović iz Ribnice.

Ne zaustavlja ih ni činjenica da su kuće lepljene. Obijaju i usred dana.

Stanovnici kažu da je skoro svaka druga kuća u ovom naselju obijena. Među rekorderima je dom Milovanovića koji je čak četiri puta bio na meti lopova.

"Najveći je problem sam osećaj taj koji čovek ima posle tog obijanja. Nekako sumnja u neku svaku sigurnost", kaže  Nikola Milovanović.

Posle svake provale obavestili su policiju. Kažu, nikada nisu saznali da li je neko uhapšen.

 "Samo u jednom slučaju su me obavestili da je zastarela, taj postupak je zastareo", kaže Nikola Milovanović.

"Nije mi svejedno, nezadovoljna sam, volela bi da se jednom tome stane na put", kaže  Olga Popović.

Policijska stanica je od ovog naselja udaljena samo 700 metara. Na pitanja da li je policija identifikovala provalnike i da li su oni procesurani, kao i da li na neki način mogu da preduprede ova krivična dela, za sada od MUP-a nismo dobili odgovor.

Od bliskog susreta s lopovima građani najviše strahuju. Svi i dalje pamte ubistvo pordice Jerotijević kada su, lopovi ubili supružnike Mihajla i Mariju i njihvu ćerku Julijanu.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво