Iz jednog kragujevačkog stana oduzeto pedeset mačaka

Veliki broj ljudi ima kućne ljubimce. Međutim, problem je, kada ih je u stanovima toliko, da ugrožavaju komšije. U Kragujevcu je komunalna inspekcija, na osnovu izvršnog rešenja, iz jednog stana odnela pedesetak mačaka.

Komšije se mesecima žale na smrad i opasnost od zaraze u stambenoj zgradi u stanu, u ulici Ibarskih Rudara, gde porodica Stojiljković, godinama drži mačke.

"Ima sigurno unazad tri, četri godine, ja ne mogu da otvorim vrata na terasi, koliko je to, zadah od tih, ja, ne znam više od čega, da li od hrane koju oni spremaju ili same mačke takav miris proizvode, ali je prevršilo svaku meru", kaže  Marinko Zubić, komšija.

"Ja ne znam, dokle je to došlo, u kojoj je fazi rešavanja, ali bi trebalo da se reši to. Gradske inspekcije su dolazil", kaže  Radivoje Knežević, komšija.

Da je problem višegodišnji, potvrđuju u komunalnoj inspekciji.

Svetlana Stojiljković, dva puta je plaćala kazne, ali se svojih ljubimaca nije odrekla. Pre dve godine, od iste porodice, oduzeto je četrdsetak mačaka, ali su se ubrzo pojavile nove. Danas je iz stana, odneto pedesetak.

"Prema odluci o držanju i zaštiti domaćih životinja u gradu Kragujevcu, moguće je držati u stanu dva psa ili dve mačke. To su nehigijenski uslovi, zgrada je bila u totalnom haosu, nadam se, da će sad, posle ovog izvršenja, doći do boljeg života u ovim zgradama", kaže Veselin Jakšić, komunalni inspektor.

Oduzete životinje, odnete su u azil za napuštene životinje. U komunalnoj policiji, kažu da ovakvi slučajevi nisu retki. Za naredne dane, najavljuju još nekoliko akcija oduzimanja velikog broja pasa i mačaka, koji vlasnici drže u stanovima i dvorištima.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво