Restrikcije vode u Svrljigu

Zbog havarije na magistralnom vodu ceo Svrljig nije imao vodu 24 časa. Kvar je otklonjen ali je bez vode trenutno trećina meštana. Nadležni kažu da je teško proceniti do kada će trajati ograničenje u snabdevanju.

Kvar na glavnom vodu koji Svrljig povezuje sa jednim od dva izvorišta popravljan je, kažu, cele noći, a sve to dodatno je otežalo inače slab protok vode.

Većina domaćinstava u Svrljigu, naročito u višim delovima ima bunare, a Svrljižani kažu i da su navikli na probleme u vodosnabdevanju.

Za trajno rešenje problema Svrljigu treba više od 100 miliona dinara, za filtere na izvorištima, za zamenu azbestnih cevi na više od 50 posto vodovodne mreže, a potrebne su i dodatne količine vode.

O razmerama suše svedoči i Svrljiški Timok, inače bujična reka koja se često izliva iz korita, sada gotovo da je presušila.

 

 

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи