Hoće li opstati paraćinska staklara

Privredni sud u Kragujevcu otvorio je stečaj nad paraćinskom staklarom, ali ona neće obustavljati proizvodnju. Glavni razlog za otvaranje stečaja su neizmirene dospele obaveze od 47 miliona evra.

Dan posle u paraćinskoj staklari. Više ništa nije isto, kažu u sindikatima. Odluka o stečaju sve je iznenadila. U krug firme ušao je stečajni upravnik Saša Jovanović. Obustavljen je utovar gotove robe i prevoznici, koji su jutros došli do fabričke kapije, vratili su se.

U Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu trenutno je zaposleno 810 radnika. Predsednik privrednog suda i stečajni sudija Branislav Jovović pokušao je da ih juče umiri izjavom da će fabrika nastaviti da radi i da će jedan broj radnika biti angažovan po ugovoru.

Hoće li fabrika opstati zavisi od toga da li će poverioci prihvatiti reorganizaciju ili će se ići u prodaju staklare kao pravnog lica u stečaju.

Dva sindikata Staklare najavila su za sutra u pet do 12 protest ispred fabričke kapije, kako bi pomogli opstanku fabrike, stoji u proglasu sindikata.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво