U čačanskom naselju problem sa kišnom kanalizacijom

Već nekoliko godina, stanari ulice Šezdeset šest u prigradskom čačanskom naselju Atenica imaju problem sa kišnom kanalizacijom. pri svakoj većoj kiši, na ulici se skuplja velika količina vode i plavi kuće i pomoćne objekte. Meštani kažu da su godinama ukazivali na taj problem i da privremena rešenja nisu dala rezultate.

Ispred kuća, ali i u dvorištima prigradskog naselja Atenica u Čačku uvek su spremni džakovi sa peskom. Kako kažu problemi su počeli pre sedam godina kada je rekonstruisan ovaj regionalni put ka Kraljevu. Od tada se višak vode i kišna kanalizacija zadržavaju na ulici i slivaju direktno u dvorišta kuća. Vlaga na temeljima objekata je od poslednje kiše.

Rešenja nadležnih poput postavljanja dve crpne pumpe za vodu i ugradnja ovog kišnog kolektora prethodnih godina nisu dali rezultata.

Nebrojeno puta navode međtani obraćali su se nadležnima iz Javnog preduzeća Gradac kao i gradskoj upravi ukazujući na probleme.

U gradskoj upravi kažu da su itekako upoznati sa problemom meštana, ali da brzih rešenja nema. Planom detaljne regulacije ovog područja čije se usvajanje očekuje krajem novembra predviđeno je trajno rešavanje problema kišne kanalizacije u ovoj ulici. Pre toga razmatrana su i neka privremena rešenja.

Radovi u slučaju trajnog rešavanja problema počeli bi prema procenama, krajem sledeće godine. Uz neophodne pripreme koje podrazumevaju i novac u budžetu za narednu godinu.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво