Rekordna posećenost Bukovičke Banje

Leto je na izmaku, pa i glavna turistička sezona u našim banjama. Od početka godine u Bukovičkoj Banji boravilo je 30.000 gostiju - zbog čega su velike šanse da će dostići rekord iz zlatnih osamdesetih.

Jadransko sunce i splićansku rivu zamenile su brdovitom Šumadijom i odmorom u banji pod Bukuljom. Milica i Daria, koje se u svom zavičaju takođe bave turizmom, rešile su da otkriju čari Aranđelovca.

"Čuli smo da je to prekrasan gradić sa izvorom termalne vode i da ima u banje i ljepe toplice, što bi se kod nas reklo, parkovi prirode, pa valjda ćemo sve stići obići u ova dva tri dana što smo tu", kaže Daria Radošević iz Splita.

"U posjet obitelji i očekujem da će me provesti ovđe da pogledam najbolje što se nudi", kaže Milica Dolić iz Splita.

Bavljenje turizmom sve je popularnije i isplativije u Bukovičkoj Banji. Kategorisano je više od 60 objekata sa oko 1.300 ležajeva.

"Apartmani su stvarno savremeno opremljeni, pripremljeni, nude sve što je potrebno za tu vrstu usluge. Bilo ih je iz Nemačke, Francuske, Slovenije i tako, bilo je stvarno dosta stranih turista što nas je baš prilično i prijatno iznenadilo", kaže Ana Pantelić.


Do septembra u Bukovičkoj Banji boravilo je 30.000 turista, ostvareno je 80.000 noćenja, za trećinu više gostiju bilo je iz inostranstva. To je, kažu turistički poslenici rezultat ozbiljnog rada, ulaganja u infrastrukturu i smeštaj.

"Pored hotela Izvor koji je zaista bio posećen sada imamo i one koji za jednu pristojnu cenu mogu da borave u pristojnim smeštajima i uz našu pomoć posećuju odlične lokalitete, kulturno-istorijske spomenike ali kažem i spomenike prirode", kaže Jelena milivojević, v.d. direktora TO Aranđelovac.

Uz park Bukovičke banje koji je pod zaštitom države, pećinu Risovača i mnogobrojne etno-objekte u turističkoj ponudi Bukovičke Banje uskoro i arheološko nalazište Dvorine gde je pronadjena monumentalna crkva s' početka 14. veka.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво