U Narodnoj kuhinji se hrani oko 1.100 Subotičana

Najveća Narodna kuhinja po broju korisnika u Vojvodini je u Subotici. Oko 1.100 Subotičana svakodnevno dobije kuvani obrok iz kuhinje Crvenog krsta.

Nikada i nekada zaposleni bez penzije i penzioneri sa niskim primanjima - to su korisnici Narodne kuhinje na Paliću. Sedamdesetak porodica u mesnoj zajednici svakodnevno preuzima jedan kuvani obrok.

"Jako puno nam znači pošto prihoda nemamo baš, ukusno je, sve je u redu, zadovoljni smo".

"Mnogo mi znači zato što imam malu penziju, prevremeno sam otišao u penziju, tako da mi odgovara."

"Bolja je sad hrana kakva je bila pre".

Magacin Crvenog krsta pun je namirnica. Grad Subotica za ovu godinu izdvojio je 31 milion, Crveni krst Srbije još toliko da 1.100 najsiromašnijih imaju siguran obrok svaki dan.


"Narodna kuhinja Crvenog krsta Subotica, što se tiče samog kvaliteta odskače dosta od većine drugih kuhinja po Republici. Naravno da su naša vrata otvorena za donacije bilo kog tipa i da će upravo doprineti poboljšanju kvaliteta i kvantiteta", kaže Miodrag Varo, Crveni krst Subotice.

"U kuhinji Crvenog krsta trude se da hrana bude raznovrsna. Šta je na jelovniku? Danas je pasulj sa dimljenim mesom, bude tu i paprikaša, gulaša, graška sa kobasicom, variva s krompirom, paprikaša sa mesom, pilećeg paprikaša, rižoto, slatkog i kiselog kupusa."

Posebnu pažnju aktivisti Crvenog krsta Subotice posvećuju najmlađima.

"Trenutno imamo 189-toro dece koji su korisnici Narodne kuhinje godišta između 4 i 14 godina i uspeli smo da prvih dana septembra na teren isporučimo, za 126 mališana koji idu u školu torbe sa školskim priborom", kaže Miodrag Varo, Crveni krst Subotice.

U Gradskoj kući su svesni da potrebe prevazilaze sadašnji broj obroka Narodne kuhinje.

"Mi ćemo se truditi da za sledeću godinu pokušamo da izdvojimo više sredstava kako bi ostali naši najugroženiji sugrađani imali mogućnost da koriste program Narodne kuhinje", kaže Ilija Đukanović, gradski većnik za oblast socijalne zaštite.

Onaj koji najviše daje, najviše i dobija, moto je jedne od humanitarnih organizacija. Narodna kuhinja pravo je mesto za iskazivanje društveno odgovornog poslovanja svake vrste.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво