"Jumko trejd" zakupio imovinu "Zavarivača"

"Jumko trejd" je zakupio imovinu "Zavarivača", firme u stečaju, na terminalu u Preševu. "Jumko trejd" je zavisno preduzeće kompanije "Jumko" koje se bavi skladištenjem robe, a na terminalu će koristiti prostorije i prenoćište, namenjeno uglavnom za vozače kamiona.

Carinska ispostava, tehnički pregled, fitosanitarna i sanitarna inspekcija - na ulazu u Preševo, na nekoliko kilometara od graničnog prelaza. Preduzeće Jumko trejd tu je zakupilo hale za parking, prenoćište, obnovilo sobe i kupatila za smeštaj vozača u tranzitu.

"Prevoznik sam, puno mi znači ovde što ima da se popije kafa, sok, i jelo kuvano ima", kaže Dejan Živanović, vozač iz Niša.

"Po celog dana smo na vrućini, u kabini. Znači, dosta znači i restoran i tuš kabina", kaže Branislav Stefanović, vozač iz Paraćina.

"Bilo je dosta posla, znači vrućine velike i šoferima treba odmor i tuširanje, da se osveže i nastave dalje put", kaže Saša Mihajlović, radnik recepcionar.

Od marta, kada je zakupljen prostor, pored prenoćišta, uređen je i restoran. Ponovo su angažovani radnici koji su pre stečaja radili u Zavarivaču.

"Znači mi puno. A što se posla tiče, uglavnom ima, kako kad", kaže  Ljiljana Hadžiselimović, kuvarica.

 

"Redovna su primanja, to je najbitnije. Ima dosta, dolaze kamioni za carinjenje", kaže Saša Janjić, radnik.

Osnovna delatnost Jumko trejda je carinsko skladištenje robe, firma ima terminal i u Vranju. Sada zapošljavaju dvostruko više radnika, imaju veće prihode.

"Veće, praktično, ulaganje iz unutrašnjosti Srbije u Preševo, i to je mesto gde mogu naši ljudi koji bilo odakle dođu: iz Subotice, Novog Sada ili Beograda, neko iz inostranstva, da ima gde da prenoći", kaže  Branislav Popović, Nadzorni odbor kompanije "Jumko".

"Da ova imovina ovakva kakva jeste bude angažovana i vraćena u nekom svetlu korektne i dobre usluge, da od toga ima priliva u samom Zavarivaču jer možemo da uposlimo ljude sa ovih prostora", kaže Nebojša Dejković, direktor preduzeća "Jumko trejd".

Mesečno kroz terminal u Preševu prođe oko 750 vozila. Jumko trejd produžavaće zakup do rešavanja konačnog statusa imovine Zavarivača.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи