Nagrade za najbolje mlade umetnike

Niška umetnička fondacija nagradila je na godišnjem konkursu najbolje mlade umetnike iz Srbije. Na izložbi u galeriji Duvanske industrije izloženo je 47 radova.

Trojica momaka dobili su tri prve nagrade na konkursu Niške umetničke fondacije za 2017. godinu. Njima su pripale i vredne novčane nagrade od deset, pet i tri hiljade evra. Pobednik ovogodišnjeg konkursa je Vuk Vučković, autor slike "Čikago".

Na konkurs se prijavilo 450 mladih umetnika sa više od 1.200 radova. Konkurs je otvoren za umetnike od 18 do 35 godina.

Drugu nagradu dobio je Milija Čpajak, a treću Radoslav Tadić. O nagradama je odlučivao tročlani žiri, u sastavu Kristina Ristić, Mrđan Bajić i Neda Arnerić.

Niški umetničku fondaciju pokrenuo je pre 12 godina slikar Radovan Lale Đurić. Njeni članovi donedavno su bili slikarka Olja Ivanjicki i teatrolog i književnik Jovan Ćirilov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво