Nema liste čekanja u jagodinskim vrtićima

Liste čekanja za jagodinske vrtiće ne postoje. Za sve mališane, posebno za decu iz socijalno ugroženih porodica ili za decu sa smetnjama u razvoju, naći će se mesto, čak i ako se naknadno prijave. Cena boravka u vrtićima je među najnižim u Srbiji.

 U šest gradskih i 23 seoska objekta za smeštaj trenutno boravi oko dve hiljade mališana, što je sličan broj kao i ranijih godina. Grupe su formirane već u maju i junu i deca su raspoređena po objektima zavisno od mesta stanovanja. Čak i da sada zatraže upis u predškolskoj ustanovi "Pionir" u Jagodini roditljima će izaći u susret.

"Kao i svake godine mi nemamo problem, uvek su nam svi kapaciteti popunjeni u septembru, onako kako smo mi navikli na to i za broj dece koji smo predvideli", kaže Vesna Ostojić, zamenik direktora.

U skupštini grada tvrde da je cena smešaja dece u vrtićima već 12 godina među najnižim u Srbiji, sve sa ciljem da se pomogne roditeljima i poveća natalitet. Puna cena je 3.935 dinara, za predškolce 3.290. Za decu iz hraniteljskih porodica, za mališane sa smetnjama u razvoju i za korisnike materijale pomoći boravak je besplatan.

"Cena je sasvim odgovarajuća, mislim da je pristupačna za ove naše uslove".

"Baš smo prezadovoljni, dete se lepo adaptiralo, vaspitačice su divne, posvećene su deci, uslovi su odlični, sve u svemu moje dete je u petak 1. septembra krenulo i prezadovoljna sam".

"Kad im se ne ide kući znači da im je dobro."

Skupština grada odlučila je da u Jagodini gradi još jedan vrtić površine 1.300 kvadrata. Radovi počinju uskoro kraj sadašnjeg objekta "Sunce". Biće to najmoderniji vrtić u gradu i na duži rok rešiće se pitanje smešataja dece, a postojeće grupe biće rasterećene.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво