Ljubav sve pobeđuje

Uprkos činjenici da će ih se porodice odreći i time lišiti prava na izdržavanje, Aleksandar Jovanović iz Kraljeva i Maja Maksić iz Svilajnca su odlučili da svoju višemesečnu vezu krunišu brakom. Aleksandar je lice sa posebnim potrebama i do sada je uživao pravo na srodnički porodični smeštaj.

Aleksandar se već dugo oporavlja od posledica razornog moždanog udara. Sticajem okolnosti Maja je jedina koja se brine o njemu i to kao da ih je zbližilo. Planiraju da se venčaju, jer su već dugo zajedno.

Aleksandrova porodica po majci se tome usprotivila iz samo njima znanih razloga i mladenci su bili primorani da napuste kuću u selu Drakčići gde su svi živeli u predju u drugo selo.

"Hoćemo da se venčamo, ali nema dozvole. Ko ne da? Svi", kaže Aleksandar Jovanović iz Drakčića.

"Mi smo ovde šest meseci. Ne bih volela da se to rasturi sada", kaže Maja Maksić iz Svilajnca.

Mladi par je, kaže, u suzama dočekala Aleksandrova baba po ocu, Jela Pajić. Osim krova nad glavom nema drugo da im ponudi.

"Mene je to bilo žao, jer je on bio mnogo slab. Ja kažem, hvala bogu kada je on nama ostao živ. Pa nek se ženi. Nek ima i on svoj porod", kaže Jela Pajić iz Vrdila.

Početak njihovog zajedničkog života nije mogao da bude teži. Aleksandru je porodica uskratila i novac za njegovo izdržavanje. U centru za socijalni rad tvrde da pomno prate čitav slučaj. Znaju i za namere mladih da se venčaju iako bi time izgubili pravo na srodnički porodični smeštaj.

"Proces lečenja traje. Lice se oporavlja. Prestaje potreba za tim porodičnim smeštajem i regulišu se druga prava iz oblasti socijalne zaštite. Znači pravo na novčanu socijalnu pomoć. Neka druga prava na jednokratne pomoći", kaže Svetlana Dražović, direktorka Centra za socijalni rad.

Maja ovih dana prosto zrači od radosti i ushićenja. Mladi par će uskoro imati prinovu.

"Da li bi ti mogao da živiš bez Maje?"  -  Ne. Ne", kaže Aleksandar.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво