Više od dve stotine đaka u šabačkom matematičkom kampu

Dok se većina osnovaca priprema za školu, u Šapcu se uveliko uči matematika. Na 12. Letnjem besplatnom matematičkom kampu, u Osnovnoj školi "Nikolaj Velimirović", zadatke rešava i obnavlja gradivo oko dve stotine učenika.

Dvanaestogodišnji Petar Vitorac živi u Belgiji, a svaki letnji raspust provodi u Šapcu. Voli matematiku i brojeve, zato ne propušta nijednu priliku da iz omiljenog predmeta nauči nešto novo.

 

"Obožavam računanje uglovima", kaže Petar, "mada, ne mogu da kažem da ne volim onako u glavi računanje, pošto to dosta radim u školi."

U učionici trećeg razreda, slobodnih klupa nema. Najmlađi učesnici kampa zajedno rešavaju zadatke i igraju se brojevima.

"Učimo da množimo i delimo, i da sabiramo i oduzimamo", kaže Sara, a njen drug Stevan dodaje: "Najzanimljiviji mi je predmet matematika, zato sam došao sa drugarima da učim, da naučim nešto novo."

"Volim matematiku", kaže Srđan Bošković, "ovde mi žive baba i deda, pa kad dođem ovde, idem  i na matematički kamp, treći put sam ovde."

Pored učitelja i nastavnika, predavači su i bivši učenici škole. Za pet dana, biće održano 240 časova matematike.

"Uvek su ulogu predavača imali oni koji su najbolji, i uvek sam gledao u njih, i divio im se i hteo ja nekad da budem takav", ističe Dušan Mišković, "i zaista mi je sad velika čast i velika privilegija."

Nikola Savić je prvi put u ulozi predavača: "Morao sam da se pripremim za ovaj kamp, ali nije bilo nešto zahtevno, i velika mi je čast da predajem ovim učenicima."

Za osnovce koji vole matematiku, u večernjim satima organizovana su motivaciona predavanja, kaže Miloje Joksimović:

"Motivaciona predavanja su značajan segment ovog kampa, u smislu da ljudi koji su se već ostvarili, na polju matematike, što studija, što profesionalno, mogu da podele svoja iskustva sa polaznicima kampa."

Poslednjeg dana Letnjeg matematičkog kampa, đaci će se takmičiti u brzini rešavanja zadataka, posle čega će biti proglašeni najuspešniji polaznici.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво