Most - rešenje za saobraćajni kolaps u Novom Pazaru

Na novopazarskim ulicama tokom leta, saobraćajni kolaps svakodnevna je pojava. Uz nepropisno parkiranje, veliki broj pešaka i automobile Novopazaraca koji su na privremenom radu u inostranstvu, problem izgleda nerešivo. Ko je najviše pogođen dugim zastojima i da li gradska Uprava radi na rešenju?

Iako svesno krše saobraćajne propise, vozači u Novom Pazaru tvrde da drugačije nije moguće i da bi uz poštovanje istih, saobraćajni kolaps bio još veći.

Gotovo nerešiv problem za novopazarske auto-škole?

"Mi se mučimo i trudimo se da na najbolji način obučimo kandidate. Da ih uvedemo u ovaj novi sistem polaganja, da budu bolji u odnosu na ostale vozače. Međutim, mnogo je teško, jer nemamo ulica. Dosta je prebukirano, kola su parkirana nepropisno", kaže Milan Vukićević iz auto-škole "Saobraćajni signal 2008" .

Rasterećenje gradskih ulica će doći, kako kažu nadležni, završetkom radova na mostu u naselju Jalija. Iako započet 2015. godine, sa rokom završetka u maju 2016. poplave iz marta 2016. blokirale su radove.

"Od naleta vode, nikakva skela ono ne bi mogla da izdrži i naravno da je došlo i do rušenja te skele", rekao je Adem Tutić iz ad "Novi Pazar put". Kaže da nikakav most nije bio postavljen.

Nakon poplava urađena je potpuna revizija projekta. To je, kako kažu, osnovni razlog zbog kojeg izgradnja nije ranije nastavljena.

"Imamo nekoliko rešenja da bi rasteretili grad. Jedno od rešenja je izgradnja ovog mosta gde će direktno moći da se uđe u prvi deo grada", kaže Nihad Hasanović, pomoćnik gradonačelnika. 

Svi oni koji žele da izađu brzo i uđu u grad, ovaj će most biti spas, smatra Hasanović.

Radi se sanacija još tri mosta koji će rasteretiti ulazak i izlazak iz grada i olakšati kretanje pešaka. Rok za završetak radova na mostu u Jaliji je novembar tekuće godine.

rts.novipazar@rts.rs
+381 20 317 837

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво