Prolom banju ovog leta posetilo 30.000 gostiju

Ovog leta u Prolom banji bilo je više od 30 hiljada gostiju, a sve je više i stranih turista. Njima su dostupni i novi sadržaji u velnes centru koji je izgrađen na četiri hiljade kvadrata.

Mala Maša iz Moskve doputavala je sa majkom u Prolom banju gde je upoznala nove drugare i naučila da pliva.

"Vazduh, voda, sve mi se dopada. Plivanje u lekovitoj vodi koje ovde ima u izobilju je neverovatno", kaže Julija Ivanova, Moskva.

"Iznenađen sam mnogo uslugom i onim što banja nudi. Vidi se napor i želja da se napravi nešto veliko. Fantastično je", kaže Goran Milanov, Skoplje.

Gostiju iz Rusije i nama susednih zemalja je najviše, ali dolaze i Šveđani, Francuzi, Nemci. Po broju izdatih vaučera ova banja je na prvom mestu u Srbiji  već drugu sezonu za redom.

"Ova voda sa 9,2 ph, znači bazna, u ovoj prirodi u ovakvoj lepoti, na ovoj visini, sa ovim vazduhom, to je nešto što može samo da preporodi čoveka i da mu donese zdravlje i uživanje bez kraja, predgrađe raja", kaže Suzana Lazarević, Lazarevac.

Gostima su ovog leta dostupni i novi sadržaji. Na četiri hiljade kvadrata izgrađen je najsavremeniji velnes centar.

"Kombinujemo znači ovaj temperaturu, a onda smo napravili i prolomsko more, iskombinovali smo prolom vodu, morsku so, tako da je to jedna posebna atrakcija i za mlade i za stare. Tu su ostali prirodni faktori, mnogo sunčanih dana, lepa priroda i ta kombinacija čini ljudima jedno zadovoljstvo, jedan utisak da je izuzetno", kaže Radovan Raičević, generalni direktor AD Planinka Kuršumlija.

Sve zahtevniji gost koji u banju više ne dolazi samo radi lečenja, već i uživanja, naterao je turističke radnike da mu izlaze u susret, pa će tako i Prolom banja već od naredne sezone dobiti akva park.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво