Letnji raspust proveli u kuhinji

Da školski raspust može da bude kreativan, zanimljiv i neobičan potvrđuje grupa leskovačkih budućih srednjoškolaca koji slobodno vreme provode u kuhinji. Spremaju tradicionalna jela i recepte postavljaju na Jutjub. Podrška im stiže iz celog sveta.

Tek je napunio 15 godina, a kao da već u rukama ima majstorsko pismo. Rastko, budući gimnazijalac svaki slobodan trenutak provodi u kuhinji. Kulinarske veštine kaže sticao je od malena pomažući babi. Ne voli brzu hranu već želi da sačuva ukuse i mirise starih jela i poslastica. Uz pomoć drugarica recepte objavljuje na Jutjub kanalu.

"Spremam svakakva jela, znači i testa, peciva, jela, slatkiše. Pošto evo nema nijedno dete na Jutjub kanalu koje to radi, uglavnom oni snimaju čelindže i svašta nešto rutine i tako dalje, e pa mi smo rešili da budemo drugačiji", kaže Rastko Stamenković.

Dok Rastko vešto sprema pogaču sa sirom njegove drugarice Jana i Teodora kamerom beleže svaki detalj, uživaju kažu u druženju, ali su i dosta toga naučile o kulinarstvu.

"On je više za ono što se dešava na kameri, a mi smo za ono što se dešava iza kamere. Mi to volimo da radimo i onda uklopili smo se nekako", kaže Jana Jovanović.

"Ima puno ljudi na primer iz Grčke, Australije kažem čak i Engleske, Hravstke. Svi nas gledaju. Baš nam je drago što imamo publiku širom sveta", kaže Teodora Šćepanović.

Za specijalitete koji izlaze iz Rastkove kuhinje stižu visoke ocene i od prijatelja, komšija, rođaka. Roditelji ih rado podržavaju.

"Sva deca beže od zanata, a to uopšte nije tako loše tako da mi sve to u svakom slučaju podržavamo. Uživate u njegovim specijalitetima? A to posebno", kaže Jelena Stamenković, Rastkova majka.

"Za sad im oduzima dosta vremena, ali su na raspustu tako da ne utiče na njihove redovne obaveze imaju ga ionako preko glave i dobro je što ga ispunjavaju na jedan ovak kreativa i lep način i koristan svakako", kaže Saša Jovanović, Janin otac.

Uz pogaču i tek pripremljen ajvar. Dok je na raspustu, kaže Rastko, napuniće špajz zimnicom. Ovaj kreativni tim ne staje. Rađaju se nove ideje. Sledeće korak je knjiga recepata.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво