Promaja - spas od vrućine u gradskom prevozu

Po letnjoj vrućini nije lako putovati posebno u gradskom prevozu bez klime. A kako je tek vozačima i kondukterima koji više sati borave u neklimatizovanom prostoru, znaju oni koji se voze jednim takvim autobusom na liniji Sevojno-Duboki Potok.

Na 35 stepeni u Sevojnu, na početnoj stanici gradskog autobusa u podne-upeklo sunce, ugrejao asfalt tek po koji putnik, ali za vozača i konduktera zna se. Kreće krug kroz grad od sat vremena.

"Vrućina je i u autobusima kao i napolju, svejedno je,vruć asfalt, vruć i autobus, ali mi se snalazimo na neki način, otvorimo malo prozor, malo vrata, hladne vodice i peškir za brisanje i to je to. Kako putnici, kako oni reaguju?. Pa putnici, manje više, kako ko, u zavisnosti od svojih ličnih problema. Neko podnosi vrućinu dobro, neko grdi, negoduje, ali protiv prirode se ne može", kaže Sava Žunić, vozač" Užice prevoz".

Ono što čeka sve u autobusu je gužva na delu kojim ide magistralom, radovi na ulicama, semafori i raskrsnice, dvadesetak stanica. U podne nema ni uobičajene gužve na stajalištu kod pijaca. A sve vreme najbolji i jedini spas od vreline.

"Prozori, autobusi ih neki imaju neki nemaju. Pije se hladna voda, hladni sokovi, imamo te pauze koje su predviđene i to je to. Kada se otvore prozori bune li se ono-strašna srpska promaja, bune li se ljudi. Bune se ponekad, ali moraju da shvate to, jer kako ćemo drugačije, jer ipak temperature su zaista visoke", kaže Snežana Erić kondukterka.

Putnici su ovog puta bili tihi i ne baš govorljivi- dvadesetak minuta, koliko traje prosečan boravak u gradskom autobusu, i bez klime se izdržava nekako. Toliko je i naše putovanje trajalo, a autobus, jedan od tri na stalnoj gradskoj liniji, nastavlja kruženje.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво