Dani Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja je u znaku Batinih Dana - kulturnoj manifestaciji posvećenoj proslavljenom glumcu Danilu Bati Stojkoviću.

Glumci su stigli u Vrnjačku Banju. Savremenice velikana srpske glume, Mira Banjac i Svetlana Ceca Bojković ove godine su izabrane da promovišu Batine Dane. Miri Banjac, koja je napunila 87 godina, to nije predstavljalo teškoću.

"Meni ništa nije teško. Zasad. Kada bude, javiću", kaže Mira Banjac, glumica.

Festival se održava u renoviranom vrnjačkom amfiteatru. Dve pozorišne predstave, biće izvedene i na trgu kulture.

Svi posetioci Batinih Dana mogu da se i fotografišu sa Danilom Batom Stojkovićem. I ne samo sa njim, već i sa svim likovima iz filma Ko to tamo peva.

Mnogi su iskoristili priliku da se slikaju sa omiljenim glumcima dok scena gde se čula i prepoznatljiva muzika iz ovog filma, nije bila prepuštena glumcima. Listom su se zahvalili gledaocima što su sa njima podelili sećanje na Batu i prošla vremena.

"Mi znamo za neke druge stvari, za neko drugo vreme. Bez obzira što to vreme ne može da se vrati, mogu da se, ovim susretima, sačuvaju od zaborava veliki glumci što je najvažnije", kaže Svetlana Ceca Bojković, glumica.

Prve noći susreta kruševačko pozorište izvelo je komad Buzdovan u režiji Predraga Stojmenovića.  Drženje se nastavilo do kasno u noć u jednoj od Batinih omiljenih kafana.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

broj komentara 0 pošalji komentar