Četiri hotela u vlasništvu katarskog hotelijera

Pre godinu dana četiri hotela u sastavu ugostiteljskog preduzeća "Evropa" u Surdulici, pored Vlasinskog jezera i u Crnoj Travi kupio je, za milion evra, Ali Abdula Al Maki iz Katara. Time je postao vlasnik 70 odsto kapitala, a radnicima su, po Zakonu o privatizaciji, pripale akcije.

Priroda ga je privukla, kaže da je magična, rajska. Ali Abdula Al Maki sumira utiske godinu dana posle potpisivanja ugovora o kupovini hotela. Sređene su sobe, renovirana i terasa hotela Vlasina, ima još dosta posla.

"Treba puno vremena da se završe papiri, ja hoću brzo, da bude brže", kaže Ali Abdula Al Maki, vlasnik hotela.

Hotel će raditi do kraja turističke sezone, septembra se zatvara, do sledećeg leta. To će biti vreme za izgradnju.

"Izgradnja jednog zatvorenog bazena preko puta hotela, izgradnja sportskih sadržaja, sportske hale i ostalih sadržaja", kaže Vladica Jovanović, upravnik hotela.

Sportski turizam biće prioritet, zainteresovana je i Olimpijska Akademija Katara, prate i sportske rezultate naših timova.

"Srpski nacionalni tim je jak u odbojci, košarci, vaterpolu, tenisu  naravno. Katar voli sport, želimo da uključimo još više ljudi, da budu  aktivniji u sportskim disciplinama", kaže dr Ali Abdulrahman Al Albakri Aliafel, predsednik Olimpijske  Akademije Katara.

"Da privučemo ljude na Vlasinsko jezero, da bude razvijenije, reprezentativno mesto za turizam", kaže Ali Abdula Al Maki, vlasnik hotela.

Ima turista kraj Vlasinskog jezera, posebno tokom vikenda. Najviše iz Bugarske.

"Sve je dobro, ubavo je. Možda neki bazen da se napravi za decu, inače, u suštini, sve je super", kažu turisti.

Dobro je i zaposlenima, posle privatizacije i dalje su na radnim mestima, angažovani su i sezonski radnici.

"Novi vlasnik je došao, da, i sve je u redu, mi smo zadovoljni i nastavljamo dalje, videćemo", kaže Ivan Ilić, konobar.

Vlasinsko jezero je drugo po veličini u Srbiji, područje je zaštićeno kao predeo izuzetnih odlika. Punjenjem akumulacije izdvajao se tresetni sloj sa dna i tako su nastala ploveća ostrva, najveća su Stratorija i Dugi Del.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

broj komentara 0 pošalji komentar