Ekipa Kragujevca predstavnik Srbije u igrama na vodi

Na međunarodnom polufinalu igara na vodi - City games, Srbiju će predstavljati ekipa Kragujevca, koji su bili najbolji u nacionalnom finalu, sinoć održanom na Zlatiboru.

Drugu godinu zaredom Kragujevčani su pobedili u nacionalnom finalu.

"Vidi se po penima u kojim igrama smo najslabiji. Trudićemo se da te igre spremimo što bolje i da pružimo što veći otpor protivnicima u međunarodnom polufinalu", kaže Strahinja Trakić, Kragujevac.

U atraktivnim i adrenalinskim igrama - City games, uz Kragujevčane u bazenu su bile i ekipe iz Čačka, Novog Sada, Sombora, Kikinde i Čajetine.

Takmičari su se na Zlatiboru, nadmetali u šest disciplina, ali kako ih ima ukupno 13, pitanje je da li će iste biti i u polufinalu.

"Možda je najnapornija prva - leteći vaterpolo, traje u kontinuitetu 2,5 minuta, zahteva i brzinu i izdržljivot i preciznost", kaže Saša Simonović, Čačak.

"Igre nisu baš lake, ali s obzirom da mi dolazimo iz različitih sportova i da smo veoma sposobni u svojim sportovima, onda i u ostalim, tako da, u principu, malo više vežbanja da je bilo, bilo bi još bolje", kaže Tanja Sili, Kikinda.

"Najteža verovatno plivanje u onoj mreži. Videćemo koliko smo vežbali, ja sam zadovoljan nastupom", kaže Nikola Kutlešić, Čajetina.

Zlatiborska publika, podjedanko je uživala i u letećem vaterpolu, spašavanju turistkinje, vošarci, vodenoj alci, pršutu i veslu.

"Dobro je sve, jako lepo", kaže jedan posetioc.

"Super je zabava, mnogo je lepo. Podseća me na one igre bez granica što smo mi gledali, zabavno, ovakvih događaja treba više", dodaje drugi.

"Sjajni su, sjajni, sjajni", kaže treći.

"Razne igre su uvijek povezivale i upravo to je osnovni motiv ovog projekta da povezuje prvenstveno gradove unutar zemlje, poslije i države kad to dođe na međunarodni deo natjecaja, znači, prije svega druženje i povezivanje", kaže Miroslav Krzyk, autor projekta City games.

Na međunarodnom polufinalu u Beogradu krajem avgusta, Kragujevčani će se nadmetati sa najboljima iz još 11 zemalja za plasman u finale 2. septembra u Biogradu na moru.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво