Fijakerijada u Pločici

U Pločici kod Kovina održana je 16. Fijakerijada, smotrai paradnih konja i fijakera. Meštani se nadaju da će ubuduće privući više učesnika i da će i mladi nastaviti tradiciju.

Dvadesetak učesnika Fijakerijade takmičilo se u pet disciplina. Ocenjivani su hod, oprema, uparenost grla i izgled fijakera. Među takmičarima bilo je onih koji ne propuštaju nijednu fijakerijadu u okolini, ali i početnika.

"Takmičimo se u jednopregu, dvopregu, tropregu i možda višepregu", kaže Milan Anđelkov iz Kovina, "idemo svuda po opštini i to je hobi koji volimo. Naš deda je imao konje, naš otac, sad i brat i ja."

Draganu Mlinaru iz Gaja ovo je bila prva fijakerijada: "Lepo je, družimo se i uživamo."

U Pločici je samo jedan fijaker, ali mnogo ljubitelja koji s nestrpljenjem očekuju svaku narednu manifestaciju. Boban Vukojičić, član KK "Pegaz" u Pločici, kažeda ljudi vole konje i da uvek imaju mnogo publike.

Ovakve manifestacije su, po rečima Bojane Magličić Tasić iz TO Kovin, važne i za turizam u ovom kraju. Učesnici i stanovnici Pločica nadaju se da će ubuduće privući više fijakera i da će mladi nastaviti njihovu tradiciju.

rts.pancevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи