Završen Međunarodni seminar za umetničku igru u Vranju

Gala koncertom u Domu Vojske u Vranju završen je treći Međunarodni seminar za umetničku igru na kojem su učestvovali polaznici iz Srbije, Makedonije i Slovačke.

Posle deset dana priprema, jednočasovne baletske predstave "Vilin konjic", "Valcer", "Perle", "Bolero" pred vranjskom publikom. Dobro su prihvaćene koreografije i klasičnog baleta i savremene igre.

"Uradili smo božanstvene originalne koreografije Bahrama Juldaševa", kaže Lidija Pavlović, balerina Narodnog pozorišta iz Beograda. "Imali smo ambiciozan program, s obzirom na to da su deca bila divna, radila su po 5, 6 sati dnevno." 

Pedeset šestoro polaznika iz Makedonije, Slovačke i naše zemlje zbližilo se tokom trajanja seminara.

"Ovo beše za mene prekrasnih deset dana", rekao je Bojan Macev iz Makedonije. "Upoznah prekrasni ljudi. Pozitivna energija, sekoj dan druženje od sabajle do naveče."

Na letnji seminar za umetničku igru došli su predavači iz Poljske, Rusije, Hrvatske, Srbije.

Tomek Pomersbah, koreograf iz Poljske: "Cenim posvećenost i entuzijazam ovih mladih plesača, pratili su sve tehnike koje sam im pokazivao na radionicama." 

Emi Janković, koreografkinji iz Hrvatske ovo je bila prva poseta Vranju: "Prekrasno iskustvo. Djeca su super, jako mi je drago što sam mogla biti dio ove treće godine."

Treću godinu zaredom letnji kamp u Vranju organizuje Institut za umetničku igru iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, uz podršku Fakulteta za inženjerski menadžment u Vranju, grada, Doma Vojske i Doma učenika srednjih škola, gde su održavane radionice.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

broj komentara 0 pošalji komentar