Penzioneri na oporavku u Vrnjačkoj Banji

Ove godine će, preko PIO Fonda, u banjama Srbije boraviti oko 12.500 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera. Jedna grupa penzionera već je na besplatnom oporavku u Vrnjačkoj Banji.

Vrnjačka Banja je jedna od 25 banja u Srbiji, gde borave penzioneri koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju o trošku republičkog fonda PIO. Grupe od po 50 penzionera smeštene su u objektima Specijalne bolnice Merkur. Korisnici su prezadovoljni obzirom da su smešteni u najvećem i najboljem spa centru u ovom delu Evrope.

"Bila sam i u starom i u novom Merkuru. Ovde, sa ovim ljudima gde boravim, ja sam prezadovoljna", kaže jedna penzionerka.

"Prvi put sam preko penzionerskog PIO. Deset dana, tako da sam se malo oporavila. I to je to", dodaje druga.

Svi penzioneri su puni hvale za osoblje Merkura. Posebno ističu da su lekari, recepcionari i menadžeri u Specijalnoj bolnici jako ljubazni i predusretljivi prema svakom pacijentu.

"Na veliko zadovoljstvo svih nas u Merkuru, i ove godine se nastavlja saradnja koja podrazumeva desetodnevni boravak i lečenje penzionera. Ovde u našoj ustanovi, ove godine planirano je da tokom letnjih i jesenjih meseci, 1.500 penzionera prodje kroz taj desetodnevni program", kaže Jasmina Miletić, Specijalna bolnica Merkur.

Merkur svim svojim korisnicima pruža kompletnu zdravstvenu uslugu. Od pregleda lekara do fizikalnih i balneo terapija.

"Imam dijabetes. I lečim dijabetes. Ovog puta su svi rezultati bili prefektni i jako sam zadovoljan zbog toga", kaže jedan penzioner.

"Lepo je zelenilo. Centar i restorani rade. Šetnja do izvora. Sve je lepo. Šta da vam kažem", dodaje drugi.

"Koristim usluge vode. Za kupanje i konzumaciju", kaže penzioner.

Iz republičkog fonda PIO, ove godine je za društveni standard penzionera, izdvojeno oko 400 miliona dinara. Najveći deo tih sredstava namenjen je za besplatnu rehabilitaciju u banjama.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво