Meštani pripremili slavlje za stogodišnjaka

Najstarijem Pocercu Živanu Jovanoviću, jedinom žitelju Varne, koji je dočekao stotu godinu, selo je priredilo rođendansku proslavu.

U seosku salu je stigao prvi, kako red nalaže da dočeka goste. Noge i sluh ga slabije služe, ali i u stotoj vedrog duha i dalje na pretek.

"Da ja neću biti bojim se poslanik", kaže Živan Jovanović iz Varne.

Mora da vredim kad je ovoliko ljudi došlo, dodaje slavljenik, kome je celo selo priredilo svetkovinu.

"Zaslužio svojim radom, veliki sportista, lovac, ribolovac, pošteni građanin i veliki stolar koji je napravio najviše nameštaja devojkama koje su se udavale", kaže Milan Petrović, predsednik Mesne zajednice Varna.

Za brojne kundake za puške, najstarijem lovcu, kolege su za rođendan spremile lovački gulaš, za osnivača seoskog fudbalskog kluba i prve drvene stative na golu i slavljenička torta.

"Nismo imali vatrenijeg navijača, ja sam u klubu od 1975. godine, deda je dolazio na svaki trening na svaku utakmicu", kaže Mirko Selenik, FK "Varna".

Najstarijem Pocercu srebrnjak na dar od grada i gradonačelnika.

"To je mali znak pažnje grada Šapca. Jede li se ovo? Ne jede!Veselje je za smeh i radost, rad za mladost a najveća sreća u porodici," kaže starina sa troje dece, troje unučića, pet praunučadi i čukunučetom od nekoliko meseci.

"Bio je dobar roditelj i strog, naučio nas je poštenju, poštovanju, da budemo čestiti ljudi", kaže Milija Bobisailović, ćerka.

Za rođendansko slavlje stigla je i nova lična karta. Zadovoljan kako izgleda na slici, dodaje, ako ga posluži dobro raspoloženje poslućiće i on do isteka 2057. godine.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво