Počelo uređenje Mačvinog stadiona

Ulazak Mačve u superligu je ostvarenje višedecenijskog sportskog sna Šapčana. Sa ostvarenim željama, moraće da se završi i dugogodišnji infrastrukturni projekat. Uređenje stadiona po pravilima fudbalske asocijacije je počelo.

Vredni su na stadionu i fudbaleri i radnici, jedni na travnatom drugi na građevinskom terenu. Dok lopta ne staje, ne staju ni mašine kažu,  jer im je zajedniči cilj da sa tribina domaći navijači podrže superligaše.

"Šabačko sam dete i veoma mi je drago što će ovaj stadio biti završen, kada sam počeo da igram fudbal devedesetih ovaj stadion je počeo da se gradi, ja sam praktično celu svoju karijeru igrao na nedovršenom stadionu", kaže Filip Pejović, kapiten FK "Mačva" Šabac.

Za navijače biće otvorena dva nova ulaza na kuli, postaviće se reflektori. Svlačioni se uređuju, a za nove tribine uz zgradu temelji su spremni. Radovi se finansiraju iz gradskog budžeta.

"Obzirom da je Mačva gradski brend, grad Šabac je ozbiljno shvatio svoju obavezu u smislu izgradnje infrastrukture na Mačvinom stadionu u tom smislu je bila i sednica skupštine gde je došlo do rebalansa budžeta i izvojen novac za sve neophodne radove kako bi Mačva igrala na svom terenu. U tom smislu smo izdvojili preko 40 miliona dinara za sve neophodne radove", kaže Milan Vasić, direktor JP za upravljanjem građevinskim zemljištem Šabac.

Uređene stadiona san je i najvatrenijih navijača. Popularni Braca nije propustio ni jednu utakmicu,  pamti drvene tribine, sa nestrpljenjem očekuje velike fudbalske okršaje.

"Mačvu pratim od svojih pet šest godina, pošto sam rođen tu pored stadiona i pratim je iz srca i duše i volbe,...65 godina čekam da nam dođu Zvezda i Partizan da igramo utakmice protiv njih", kaže Ljubomir Stanišić Braca.

Liga počinje 22 jula. Šapčani se nadaju da će do drugog kola uspeti da završe stadion, kako bi kao domaćini superligašku promociju imali na svom terenu, pred svojom publikom.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво