Karavan sporta stigao u Pančevo

U Pančevu su održane Sporstke igre mladih. Do sada je ovaj karavan sporta obišao 30 gradova u Srbiji na kojima se deca od prvog do četvrtog razreda takmiče u devet različitih sportova.

Olimpijski plamen zapalio je pančevački najmlađi šahista i sporstke igre mladih mogle su da počnu. Najviše učesnika do sad prijavilo se u Pančevu, jer su došli i đaci koji treniraju, ali i oni koji samo vole sport i druženje.

Za tri godine koliko se organizuju sportske igre mladih u Srbiji je učestvovalo oko 150.000 đaka, a u regionu više od milion učenika.

"Mi želimo da decu naučimo šta znači tolerancija, fer-plej drugarstvo, da im pokažemo da pobeda nije uvek prioritet, već je važno učestvovati i družiti se sa vršnjacima", kaže Ivana Jovanović, predsednica Igara mladih Srbije.

Ivan Krgović, koordinator Igara mladih Srbije je istakao da širom Srbije kroz igru šalju jasnu poruku.

"Poručujemo deci da se bave bilo kojim sportom, jer je to dobro za njihovo zdravlje. Objašnajvamo im da droga oduzima život i da treba da se posvete zdravom načinu odrastanja", istakao je Krgović.

Pančevo je odavno steklo naziv sportskog grada, jer ima brojne svetske i evropske šampione i prvoligaše, a veoma je važno da baš u ovom uzrastu deca  zavole sport, jer od njega mogu imati višestruku korist.

"Ovaj način promocije sporta predstavlja jednu zdravu socijalizaciju dece, koja razvijaju i timski duh koji će im kasnije u životu koristiti. Siguran sam da će danas bez obzira ko pobedi, a ko izgubi svi uživati u lepom druženju",  napomenuo je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Najuspešniji mladi sportisti iz čitave Srbije imaće finalno takmičenje krajem jula u Boegradu, a najbolji će učestvovati u Splitu na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta za vredne nagrade.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи