Šabac dobio modernu atletsku stazu

Šabačkim atletičarima ostvaren je veliki san. Posle skoro pola veka, na Gradskom stadionu u tom gradu, otvorena je rekonstuisana moderna atletska staza sa tartan podlogom.

Na novoj rekonstruisanoj stazi u Šapcu, prve medelja u okviru gradskog takmičenja u mini atletici, osvojile su učenice nižih razreda, koje su se nadmetale u trci na 60 metara.

"Sad sam bila druga, i spremala sam se malo. Nije naporno, ali sam se baš pripremala, i nisam se umorila. Mnogo mi je drago što sam prva na ovom takmičenju, i što sam osvojila prvu medalju na novootvorenom stadionu", kažu učesnici.

Iako do sada nisu imali adekvatne uslove za treniranje, šabački atletičari osvajali su brojne medelje na takmičenjima. Nova staza, nada je za još bolje rezultate.

"Atletika sada doživljava novi procvat, znamo svi koliko je popularna u našoj zemlji, zbog sve te dece koja to prate, zbog tog omasovljenja takođe njima ovaj stadion će mnogo značiti, pre svega školskom sportu, jer ćemo ovde gledati da deca bar jedan čas dnevno imaju deca, i da bude predškolska ustanova, iz te masovnosti, očekujemo da neki novi mladi asovi stasaju ovde", kaže Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Uspeha i trke u Šapcu na 2.000 metara u kojo je pre 47 godina postavio rekord, prisetio se proslavljeni atletičar Dane Korica.

"Danas je čast biti ovde, i meni je drago da sam se vratio unazad, tolike godine, kada je ovo bila najmodernija staza u Jugoslaviji, gde sam i ja taj rekord Jugoslavije oborio na 2.000 metara", kaže Dane Korica.

Pored profesionalnih sportista, modernu stazu dugu 400 metara, koristiće i đaci i rekreativci.

"Ovo je izuzetno važno za ceo region, naravno, najvažnije je za Šabac, za decu koja ovde žive i koja idu u školu, ali je strašno važno za ceo region, jer je poznato da od Valjeva do Loznice, preko Šapca, nemamo nijednu atletsku stazu, ovo je prva koja je izgrađena", kaže Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije.

Za izgradnju staze iz gradskog budžeta izdvojeno je 14, 4 milona dinara. Uređeno je zaletište za skok u vis i dalj, i prostor za bacanje koplja, a predostiji rekonstrukcija svlačionica i tribina.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи