Komšijske nesuglasice zbog strehe kuće

Od prvog trenutka kada je sagrađena jedna kuća u Beogradskoj ulici u strogom centru Vrnjačke Banje, postala je predmet nesuglasica i sporova između prvih komšija. Na kraju se umešao i sud.

Kuća u samom centru Vrnjačke Banje ima tri stambene jedinice. Vlasnici su zabrinuti, jer svakog trenutka očekuju da im se na pragu pojave sudski izvršitelji koji bi postupili po nalogu suda.

"Dobili smo zaključak da treći deo kuće, gde je moj suprug Dejan Lazarević suvlasnik, treba da se sruši do temelja, a ako se to ne uradi, druga dva dela, gde su suvlasnici Savić Slobodan i Vesna Ninković, će se prodati", kaže Mirjana Lazarević, suvlasnik kuće.

Sud je naložio da se kuća proda i tako pokriju troškovi rušenja strehe i terase. Spor je dobila komšinica čija se kuća nalazi iza spornog objekta.

"Od nas se zahteva da se ova kuća sruši jednim delom, a ako ne može da se plati rušenje, da se ova preostla dva dela uzmu za plaćanje", kaže Savić Slobodan, suvlasnik kuće.

Pošto je u pitanju spor između fizičkih lica, u Osnovnom sudu u Kraljevu su odlučili da ne iznose informacije u javnost.

U osnovnom sudu u Kraljevu su nam potvrdili da je sudija Sudske jedinice u Vrnjačkoj Banji, samo sproveo izvršnu odluku Apelacionog suda.

Apelacioni sud je odluku doneo još pre pet godina. Na stanarima je da izvrše činidbu.

"Ta odluka Apelacionog suda je ona koja nas u svemu ruši i zapravo nam oduzima naš objekat", kaže Mirjana Lazarević.

Vlasnici su tako postali dužnici. Kuću koja je procenjena na osam miliona dinara, što je mnogo manje od realne tržišne vrednosti, mogu da prodaju ili sruše sporni deo.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи