Četiri decenije užičke Muzičke škole "Vojislav Lale Stefanović"

Četiri decenije postojanja, užička Muzička škola "Vojislav Lale Stefanović" obeležila je sa četiri koncerta: pijanistkinje Natalije Mladenović, profesora, bivših i sadašnjih učenika, koji su se samo ove godine, sa međunarodnih i republičkih festivala, vratili sa gotovo 70 nagrada.

Od Betovena, do Baha i Lista, svirali su na takmičenjima, a onda kao laureati i pred domaćom publikom povodom četiri decenije postojanja škole kao niže i deset godina od otvaranja i srednje muzičke škole.

"Večeras sam svirala Preludijum i Dens. Tu sam na takmičenju u Zrenjaninu osvojila 100 bodova i prvu nagradu", kaže Iva Jaraković, flauta, trećeg razred NMS.

"Ne bih mogla ovo da ostvarim bez truda i zato što volim da sviram violinu, i to je nešto što me ispunjava najviše", kaže Anastasija Tomić, violina, V razred NMS.

"Tu su bili svi profesori, sada mi je malo teže, malo veće treme...Najveće mi je zadovoljstvo kada vidim na kraju dana šta sam uradio i koliko sam se pomerio", kaže Andrija Jakovljević, klavir, prva razred SMS.

Na nagrade svojih učenika posebno su ponosni profesori, nekada i sami đaci ove škole.

"To jeste zapravo zasluga naših profesora koji su nas ustvari naučili da mi sada dobro možemo da prenesemo znanje svojoj deci i da postižemo uspehe razne na takmičenjima", kaže Olivera Nikolić, profesor.

I kažu, kada i đaci i profesori vole one što rade, sve nekako lako ide, pa nije ni čudo kada se sa takmičenja u solfedju ove godine, 29 učenika vrati sa 23 nagrade, medju kojima je 15 prvih!

"Većina mojih učenika voli ovaj predmet. Bore se kad dođu ko će da dođe na dodatnu nastavu i uvek u septembru mesecu pitaju kada će biti čas dodatne nastave", kaže Biljana Bakić, profesor solfeđa.

Na poslednjem festivalu muzičko-baletskih škola u Zrenjaninu, po uspehu Užičani su zauzeli 18. mesto od 76 škola koliko ih ima u Srbiji.

"Najveći uspeh da smo od jedne male škole u kojoj su deca učila da sviraju na tri instrumenta, prerasli u jednu veliku školu, dobili smo srednju školu, otvorili smo je i sada deca mogu da se uče na 12 različitih instrumenata", kaže Nebojša Đuričić, direktor Muzičke škole "Vojislav Lale Stefanović".

Na godišnjim koncertima predstavljaju se i učenici izdvojenog odeljenja u Požegi, kakva su u planu, zbog veliko interesovanja, da se otvore i na Zlatiboru i u Bajinoj Bašti.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се