Meštani traže da se asfaltira ulica

Meštani jedne ulice u Smederevskoj Palanci još 2013. godine pisali su peticiju gradskim vlastima da se ponovo asfaltira njihova ulica. Od tada do danas nema odgovora, a ulica je u sve gorem stanju.

Sve je počelo 2008. godine kada su ulicu Vase Pelagića, prokopavali za gasovod, potom za kanalizaciju i za telefonske kablove. Tada je poskidan asfalt, a prokopane deonice su zatrpane zemljom. Ulica je duga više od 500 metara i vodi u naselje od 100 domaćinstava.

Gotovo jednu deceniju meštani se bore da njihova ulica, koja je u neposrednoj blizini centra grada, dobije asfalt. Obraćali su se svim nadležnjim institucijama, a 60 domaćinstava potpisalo je peticiju, koju su predali izvršnom veću grada. Međutim, odgovora i dalje nema.

U ulici je nemoguće da se dva automobila mimoiđu, a ne postoji ni trotoar. Nadležni kažu da su upoznati sa problemom i da rade na sanaciji, ali počinju sa glavnom gradskom ulicom, potom će i ulica Vase Pelagića doći na red.

Iako ulica Vase Pelagića podseća na slobo korišćeni seoski put, ipak nije jedina sa ovim problemom. Većina ulica u neposrednoj blizini centra grada slično izgleda, pa će za lokalnu samoupravu u narednom periodu biti puno posla.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4627 065

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво