Premijera predstave "Rubište" u Šapcu

U Šabačkom pozorištu, večeras će premijerno biti izvedena predstava "Rubište" po tekstu glumca Ninoslava Đorđevića u režiji Kokana Mladenovića. Predstavom visoke produkcije ovaj teatar zaokružuje sezonu trilinga rediteljskih asova, koju su osim Mladenovića, obeležili Nikita Milivojević i Aleksandar Lukač.

Rubište je mesto bez empatije, kraj kraja sveta, gde nema morala i ne funkcioniše ni jedan odnos u ljudskoj zajednici. Tragičnu istinu, koju neretko možemo videti u komšiluku i pred kojom zatvaramo oči, šabački ansambl uz pomoć troje gostujućih kolega, priča na duboko emotivan način uz neverovatnu preciznost i razmenu energije.

"Predstava je vrlo potresna i vrlo značajna, jer 90 odsto stvari koje se govore u tekstu su na žalost inspirisane istinitim događajima, jer je naš kolega Ninoslav Đorđević upoznao te ljude i uspeo da iz njih iscrpi sve to", kaže Milica Janevski, glumica.

"Imam želju i nadu da ljudi posle ove predstave budu bolji nego što su bili pre predstave jer mislim da smo na najiskreniji način progovorili o ovome", kaže Saša Torlaković, glumac.

Uzbudljiva i angažovana predstava koja nije laka za gledanje, pripremana je kroz radionice, a šabački ansambl uigran i na vrhuncu moći, dobio je komad visoke produkcije.

"Verujem da će velika emotivnost naći put do publike, a što se modernog teatra tiče, srećan sam zbog dva meseca istraživačkog rada na predstavi napravili nešto što je kvaltetno na šta možemo da budemo ponosni, predstavu koja će konkurisati na širem pozorišnom tržištu", kaže Kokan Mladenović, reditelj.

Estetski, vizuelno, i zvučno, "Rubište" je ozbiljan teatar a da se na ovu temu ne ponavlja ono što se može videti u serijama i filmovima, doprinose scenografija Vesne Popović, kostimi Maje Mirković i muzika Irene Popović.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво