Istorijski sportski vikend u Šapcu

Iza Šapčana je istorijski sportski vikend. Posle nekoliko decenija, dva kluba, ostvarila su svoje snove, rukometašice Medicinara postale su šampionke države a fudbaleri Mačve, obezbedili i sa svojom publikom proslavili ulazak u najviši rang takmičenja.

Posle 42 godine od osnivanja kluba, pehar prvaka države je prvi put u rukama rukometašica Medicinara. Iako je samo bod bio dovoljan za titulu šampiona, Šapčanke su na svom terenu, savladale Jagodinu sa 37 - 25.

Suze radosnice, pesma i osmesi, posle utakmice, smenjivali su se na terenu. Priznanje je dobila i Ana Radović, najbolji strelac i najkorisniji igrač ovogodišnjeg prvenstva.

"Ponosna sam što sam donela titulu u Šabac sa devojkama", kaže Ana Radović, kapiten ŽRK "Medicinar".

"Veoma mi je drago što sam bila član ovog kolektiva, što sam osvojila ovo i verujte, ova medalja je zlata vredna", kaže Marija Lojpur, ŽRK "Medicinar".

"Verujte bilo je jako teško, čestitam devojkama, nismo još svi svesni šta je Šabac uradio", kaže Saša Bošković, trener ŽRK "Medicinar".

Posle 65 godina u Super ligi, takmičiće se i fudbaleri Mačve. Ovaj tim, vratio je nekadašnji sjaj Provincijskog Urugvaja i dva kola pre zvaničnog kraja prvenstva, obezbedio plasman u najviši rang takmičenja. Iako je Bežanija u gostima, pobedila Mačvu, Šapčani su ostvarili dugogodišnji san i fudbalera i navijača.

"Mislim da je ova sezona izvanredna, jedini osećaj koji trenutno imam je ponos na moje saigrače, na upravu kluba i stručni štab, na ceo grad koji je ove sezone disao kao jedan", kaže Filip Pejović, kapiten FK "Mačva".

"Srećan sam, srce mi je puno, čekao sam ovo još kad sam bio mlad, otac me je vodio na Mačvu sa deset godina, čekao sam i dočekao", kaže Milorad Glišić, navijač Mačve.

Publika je često bila dodatni motiv za oba tima da igraju bolje i zato su im se sportisti, na svoj način, golovima i peharima odužili. Medicinar i Mačva i sa tribina podržali su jedni druge i izlaskom na teren proslavili zajednički uspeh.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи