Meštani Krupnja nezadovoljni novim auto-prevoznikom

Ispred zgrade Opštine u Krupnju danas se okupilo oko stotinak meštana koji su izrazili nezadovoljstvo zbog novog autoprevoznika koji je od juče počeo da saobraća na lokalnim linijama. Zbog toga pojedini meštani već drugi dan deci nisu dozvolili da idu u školu.

Uplašeni, kako kažu, za bezbednost svoje dece zbog, kako tvrde starih i neispravnih autobusa, meštani su danas od nadležnih u Opštini tražili da ponovo vrate autoprevoznika koji je na lokalnim linijama saobraćao do juče.

"Ovo je strašno, to su autobusi koji znači ne vrede ničemu". "Ne dozvoljavamo da naša deca po sedam i deset kilometara idu pešaka, moji putuju šest kilometara ali ne dozvoljavam. A zašto su išli peške? Zato što autobusi nisi sigurni da voze decu", kažu meštani.

Izbor novog autobuskog prevoznika, podelio je meštane Krupnja. Dok jedni traže da se stari vrati, drugi prigovaraju i iskazuju nezadovoljstvo uslugom koju su imali prethodnih godina.

"U zimskom periodu kad je sneg nije autobus saobraćao do škole, a često se dešavalo da nije uopšte polazio iz Krupnja, deca se vraćala kući, a da nisu otišla u školu", kaže Dragan Kikanović iz Dvorske.

U preduzeću koje od juče saobraća na lokalnim linijama, kažu, da imaju dozvolu za rad, i da je inspekcija utvrdila tehničku ispravnost autobusa. Na drugoj strani, u firmi koja je u protekle četiri godine prevozila meštane Krupnja ističu da im je ugovor prekinut nezakonito.

"Vozili smo sa vozilima starim od 2013. godine do 2016. godine, a firmi kojoj su dodelili prevoz ona ne ispunjava nijedan uslov", kaže Zoran Mićić, direktor radne jedinice u Krupnju preduzeća "Banbus".

U Opštini Krupanj kažu da je procedura oko izbora novog autoprevoznika urađena po Zakonu.

"Ranijem prevozniku "Banbusu" raskinut ugovor s obzirom da nije ispunjavao ugovorne obaveze uz otkazni rok od tri meseca. S obzirom da je saobraćajni inspektor utvrdio određene nepravilnosti. A koje su to nepravilnosti? To su uglavnom nepridržavanje redova vožnje i zamena autobusa na određenim linijama", kaže Milorad Simić, načelnik u Opštini Krupanj.

Zbog izbora novog autoprevoznika u Krupnju je boravila i republička inspekcija, a u Opštini kažu, da povodom ovog slučaja nisu utvrđene nepravilnosti.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

broj komentara 0 pošalji komentar