Građevinski materijal za izbegličke porodice

Četrnaest izbegličkih porodica iz Šapca, potpisalo je u Gradskoj upravi ugovore o dodeli građevinskog materijala. Pomoć je bespovratna, i koristi se za završetak započete gradnje ili adaptaciju neuslovnih stambenih objekata.

Zajedno sa porodicom, Milan Kukić devedestih godina, izbegao je iz Hrvatske. Građevinski materijal, kaže, iskoristiće za adapataciju prostora u kojem živi šest članova domaćinstva.

"Živim sa porodicom u Orašcu, u malo skromnim uslovima, ova pomoć meni, kao i ostalima značiće mnogo, jer mnogi to ne bi mogli da zarade, i da naprave'', Milan Kukić izbeglica iz Hrvatske.

Očekuje se da će, početkom juna početi isporuka materijala, koji će porodice dobijati u nekoliko faza.

"Moje domaćinstvo, šest članova ima, ja i supruga, i četvoro maloletne dece, i značiće nam mnogo. Imamo kuću koju smo započeli, al nismo u stanju da je završimo do kraja, i ovo će nam mnogo značiti'', kaže Branko Ćilokić koji je izbegao iz Hrvatske.

Pomoć u građevinskom materijalu je bespovratna. Dodeljuje se za obezbeđivanje osnovnih uslova stanovanja, u maksimalnom iznosu od 9.000 evra po porodičnom domaćinstvu.

"Mi kao grad, i dalje ćemo nastaviti da razmišljamo o tome kako da poboljšamo kvalitet života naših sugrađana koji su nažalost izbegli, i vodimo se time da niko ne sme biti zaboravljen", kaže Salko Karadarević, član Gradskog veća.

Ukupna vrednost pomoći, koja se dodeljuje u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije, je 108.000,00 evra.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво