Elektronski upis i u šabačke vrtiće

Posle Beograda i Sremske Mitrovice i roditelji u Šapcu, svoju decu mogu da upišu u vrtić, uz pomoć interneta i portala elektronske uprave.

Čekanje u redovima i sva dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu, zameniće jedan obrazac. Na ovaj način, štedi se i novac i vreme roditelja. Za predškolsko obrazovanje, Šapčani godišnje izdvajaju 15 odsto sredstava iz budžeta, što je skoro pola milijarde dinara.

"Mi smo takođe omogućili kolegama iz Predškolskih ustanova da identičnu aplikaciju imaju i na svom šalteru, tako da ako idete u PU nije potrebno da posećujete PIO Fond, da vadite uverenja o zaposlenju, uzimate izvode iz matične knjige rođenih, ova usluga građanima daje puni komfor", kaže Dušan Stojanović, diektor Direkcije za elektronsku upravu.

On je rekao da je Šabac treći grad, posle Beograda i Sremske Mitrovice koji je uveo ovu uslugu, koja je olakšica za roditelje.

Među prvima, ovu mogućnost je iskoristila Katarina Nikolić, majka jednoipogodišnje Sofije.

"Jako dobar primer jedne od politika za koju se mi u Šapcu zalažemo, a to je najbolja usluga, po najnižoj ceni. U ovom slučaju, to znači, brži i efikasniji, lakši način na koji naši sugrađani mogu svoju decu da upišu u vrtić. Ova usluga namenjena je onoj kategoriji stanovništva kojoj je vreme jako dragoceno, to su roditelji male dece, oni neće morati da odsustvuju sa posla ili da remete svoje planove i obaveze kako bi prikupili potrebnu dokumentaciju, već će to moći u nekoliko jednostavnih koraka da urade", kaže Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika Šapca.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, kaže da je ova usluga došla u pravo vreme, kada se deca upisuju u vrtić i kada se u Šapcu obeležava značajan jubilej, 130 godina predškolstva.

"Mi volimo da kažemo da smo grad koji nema liste čekanja za našu decu. Iz gradskog budžeta izdvajamo 15 posto, skoro pola milijarde dinara, za predškolsko obrazovanje", dodaje Pajić.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи