Susret klase 1987. u Banji Koviljači

Trideset godina nakon što su odslužili vojni rok u kasarni "Petar Mećava" u Travniku, vojnici junske klase iz 1987. godine, okupili su se u Banji Koviljači.

Na kraju služenja vojnog roka obećali su jedan drugom da će se videti ubrzo, a od tada do prvog susreta prošlo je 30 godina. Ono što su rat i godine razdvojile, spojile su društvene mreže.

"Ja sam malopre kad smo se sreli nakon 30 dugih godina rekao da je ovo nešto što najlepše što mi se desilo u poslednjih 20 godina mog života. Bilo je lepih stvari, ali ovo je zaista neuporedivo sa bilo čim drugim, jer živeli smo i disali jednom dušom tu godinu dana", kaže Hasan Gabela, iz Goražda.

"Još se gledamo ne možemo da verujemo da smo tu gde smo i da su svi ti ljudi oko nas. Malo smo ostarili, promenili se", kaže Ljubiša Spasojev iz Ratkova.

Iako su godine promenile gotovo sve i više nisu mladići od 18 godina u vojničkoj uniformi i cokulama, ono što će zauvek ostati isto Hasan, Slobodan, Zlatko, Ljubiša i Aca, kažu, jeste prijateljstvo za čitav život.

"Bez obzira što se nismo ni čuli ni videli, evo ja bih se zakleo da su se Ljubiša i Aco stalno bili u kontaktu, a nisu se ni čuli ni videli posle vojske. Haso je bio nesuđeni kum meni i ja njemu, tako smo se zarekli, ali rat je učinio svoje, ali ja njega još uvek doživljam tako", kaže
Slobodan Čeprnja, iz Zadra.

Uspomene iz travničke kasarne prepričavali su dugo u noć, a priče kažu imaju i za narednih 30 godina. Drugovi iz vojske, nesuđeni kumovi i ovaj rastanak završili su rečima: "Vidimo se ubrzo!"

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво