Nagrade kragujevačkim osnovcima

Povodom Svetskog dana zdravlja Crveni krst u Kragujevcu raspisao je konkurs za najbolje radove pod nazivom "Pričajmo o zdravlju" čiji cilj je promocije zdravlja i zdravih stilova života među decom i mladima. Konkurs je trajao od 7. aprila do 28. aprila, a prijavilo se 106 učenika.

Kragujevačkim osnovcima - autorima najboljih radova na konkursu "Pričajmo o zdravlju" - nagrade su uručene u Skupštini grada. Nagrađeno je šest od stotinak likovnih i literarnih radova.

Moj san je da moja porodica uvek bude zajedno, poručuje jedan od njih, a porodicu su kao najvažniju izdvojili i ostali učesnici.

Nagrađeni su Danica Filipović i Sofija Lazović učenice šestog razreda Osnovne škole "Sveti Sava", Ognjen Dimitrijević, učenik šestog razreda škole "Svetozar Marković", Marko Mirić, učenik trećeg razreda škole "Dositej Obradović", Nikolea Radojičić, učenica škole "Moma Stanojlović" i Sara Božović učenica osnovne škole "21. Oktobar".

Konkurs je raspisan povodom Svetskog dana zdravlja i trajao je od 7. aprila do 28. aprila. Postao je tradicija i jedna od prepoznatljivih oblika podrške Grada Kragujevca aktivnostima Crvenog krsta u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života među decom i mladima.

Na razne konkurse sa ciljem promocije zdravih stilova života, u Crveni krst Kragujevca, tokom godine pristiglo je više od 650 radova učenika, a na konkurs „Pričajmo o zdravlju", odazvalo se 106 učenika.

S obzirom na ovogodišnju temu Svetskog dana zdravlja „Depresija - hajde da razgovaramo",  Crveni krst Kragujevca je želeo da se posveti očuvanju i unapređenju mentalnog zdravlja dece i mladih i zato je želeo da ih usmeri da razmišaju ne o svojim slabostima, već o svojim snagama. I samo angažovanje i rad na umetničkom izražavanju snaga, dovodilo je do poboljšanja mentalnog zdravlja dece i mladih.

S toga su, ovogodišnje teme za likovno i literarno izražavanje bile: "Moj najsrećniji trenutak u životu", "Osećao/la  sam se ponosno kada sam..."„ Moje dobre osobine su...", „Podeliću sa vama svoj najlepši san", „Kod svojih prijatelja najviše volim..."

U svim likovnim i literarnim radovima dece, kao ključna poruka za očuvanje i fizičkog i mentalnog zdravlja, harmonije i blagostanja, isticana je porodica i njen značaj.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво