Pomozimo Teodori kojoj je hitno potrebna transplantacija koštane srži

Devetogodišnja Teodora Vranješević iz Kragujevca, obolela od mijeloidne leukemije, mora na transplantaciju koštane srži u Frankfurt. Operacija košta 350.000 evra i porodici je neophodna pomoć da sakupi tu sumu.

Do aprila 2016. godine, tada osmogodišnja devojčica Teodora Vranješević iz Kragujevca, živela je kao i njeni vršnjaci: pohađala je drugi razred Osnovne škole "Svetozar Marković" u Kragujevcu, učila, igrala se sa drugarima, uživala u trenucima sa svojim mlađim bratom Đorđem, majkom Natašom i ocem Bogdanom.

 

A onda je počela da je obuzima sve veća malaksalost koja je bitno umanjila njene svakodnevne aktivnosti, dobila je bolove u nogama, počela je da bledi... Odlazak kod lekara i urađene
analize, nažalost, otkrili su ono na šta su se Teodorini roditelji bojali i da pomisle:  teški oblik malignog oboljenja - akutna mijeloidna leukemija!

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu počela je besomučna borba lekara za Teodorin život, ali i bitka malene devojčice sa naletima opake bolesti i iscrpljujućom agresivnom terapijom.

Teodora je prošla pet ciklusa hemoterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene
rezultate.

Teodora hitno mora na transplantaciju koštane srži u jednu od najboljih evropskih zdravstvenih ustanova - Univerzitetsku dečju kliniku u Frankfurtu. Operacija košta 350.000 evra.

"Supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik", kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević. "Bezgranična ljubav prema našem detetu, koju imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra."

Za, prikupljanje novca ima malo vremena, samo desetak dana, jer se Teodori uporna i agresivna bolest ponovo budi, a lečenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 evra.

Kampanja za obezbeđenje donacija počela je u sredu uveče na Fejsbuku, za nekoliko dana će biti određen broj za slanje SMS poruka preko Fondacije "Budi human" Aleksandra Šapića, započinje organizacija humanitarnih događaja...

Način uplate pomoći

Novčana pomoć za Teodorino lečenje može se uplatiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana Vranješevića u Erste banci:

DINARSKI RAČUN: 340 - 32003872 - 78

DEVIZNI RAČUN:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(navesti oznaku valute)
SWIFT CODE: GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANjEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

rts.kragujevac@rts.rs 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво