Turistička sezona otvorena i u Banji Koviljači

U Banji Koviljači zvanično je počela 159. banjska sezona, koja je svečano otvorena u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. U banjskom parku održan je i Sajam cveća pod pokroviteljstvom Turističke organizacije grada.

Prema procenama turističkih radnika, Banja Koviljača za ove prvomajske praznike beleži najveću posećenost u odnosu na proteklih nekoliko godina. Svi smeštajni kapaciteti i u Specijalnoj bolnici i u privatnom smeštaju popunjeni su još od subote.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju beleži ogromne uspehe i jedan je od lidera u oblasti banjskog turizma u čitavom regionu, o čemu svedoče brojna priznanja.

"Danas otvaramo nove kabine za masažu i današnji otvaranje sumpornog kupatila koje je rađeno pre 110 godina završavamo njegovo kompletno renoviranje i već u naredna dva meseca krećemo sa otvaranjem novih sadržaja u starom blatnom kupatilu koje nije u funkiciji, a koje nam je dato na korišćenje od Republičke direkcije za imovinu prošle godine tako da ćemo sigurno od ove godine krenuti u proširenje terapijskih kapaciteta, a nadamo se sledeće godine i u proširenje smeštajnih kapaciteta, jer ovde se tokom cele godine traži mesto više", kaže Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača".

Na Sajmu cveća osim cvetnih aranžmana, pažnju posetilaca iz svih krajeva Srbije privukli su i proizvodi iz ručene radinosti lozničkih domaćica. Najveći utisak, tradicionalno ostavlja fontana u centru parka koji je ove godine besprekorno uređen.

Osim velikog broja posetilaca u Banji Koviljači, Tršiću i Tronoši, Sunčana reka i ove godine bila je jedno od omiljenih izletišta Podrinja gde je boravilo oko tri hiljade ljudi.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

broj komentara 0 pošalji komentar