Prolećno sređivanje Opova i okolnih sela

U opštini Opovo traje prolećno sređivanje mesta, ali i tri okolna sela. Iako imaju jedan od najmanjih budžeta, ne samo u južnom Bantu ovde uspevaju da ekonomičnim poslovanjem i dobrim planiranjem unaprede uslove života za oko 11.000 stanovnika.

Opština Opovo sa godišnjim budžetom od oko 290 miliona dinara ne bi mogla mnogo da unapredi uslove života svojim meštanima, ali zahvaljujući kvalitetnim projektima pomoć je ove godine stigla sa republičkog i pokrajinskog nivoa.

Odmah su uređena sportska igrališta u selima,a  meštanima najviše znači što su ulice počele da se asfaltiraju  i nasipaju grebanim asfaltom.

Uspešni poljoprivrednik iz Sakula Đura Kanački kaže da će mu sad biti mnogo lakše.

"Ova naša ulica je izgledala kao džungla.Svo blato smo unosili u naša betonirana dvorišta, zaglavljivali smo se sa našim mašinama koje ovuda vozimo pod teretom,a sada će to svi biti drugačije. Još samo da nam postave rasvetu i biće to prava ulica, kao u gradu", kaže Kanački.

U centralnom parku u Opovu sređuju se pešačke staze,postavljaju se klupe, a pedet kandalabera  će ukrasiti i osvetliti ovu zelenu oazu. Da bi se opština ravnomerno razvijala podjednako će se do kraja godine ulagati i u kapitalne objekte u Sakulama, Barandi i Sefkerinu.

"Mogu da najavim da ćemo u Sakulama izvršiti kompletnu energetsku efikasnost osnovne škole, obnovićemo seosku ambulantu, a u Barandi ćemo srediti  najveće igralište za decu, obnovićemo kapelu i osvetliti groblje. U Sefkerinu planiramo takođe da rekonstruišemo ambulantu, ali i da asfaltiramo 2 kilometra ulica koje najlošije izgledaju", obećava Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

U Sakule je stigao i prvi investitor koji proizvodi i izvozi gajbice, a u planu je otvaranje i novih radnih mesta, jer ovde žele da mlade zadrže na selu i da im ponude posao u svom mestu, a onda neće biti potrebne rode za poboljšanje nataliteta.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво