Matematičko takmičenje smederevskih srednjoškolaca

U Regionalnom centru za promociju nauke u Smederevu, održano je peto matematičko takmičenje srednjoškolaca iz četiri srednje škole. Timovi od po četiri đaka iz svih razreda odmeravli su svoje znanje sa vršnjacima, a sve u okviru obelažavanja maja meseca matematike.

Deset matematičkih zadataka, prema pravilima takmičenja trebalo je rešiti na najpodesniji način za određeno vreme. U ovom odmeravanju znanja, najbolji su bili učenici iz gimazije, mada tvrde da je ipak zabava bitnija od pobede.

Škole su odabrale svoje najbolje učenika za timove, a zadaci su osmišljeni tako da do izražaja dolazi njihova snalažljivost. Iako nije lako motivisati đake da se bave ovom naukom, ovakve radionice i takmičenja nailaze na veliko interesovanje.

Peti put se ovo takmičenje održava u regionalnom centru za promociju nauke, koji je postao stečište i za đake i za profesore.

Tokom maja meseca matematike, u centru će se održavati brojne radionice, a naučni kamion biće u gradu na Dunavu sedam dana na raspolaganju svim osnovcima i srednjoškolcima.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 227 065

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво